De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pavlovakrans met cheesecake topping

Er is niets feestelijker dan een pavlovakrans! Miljuschka laat zien hoe je deze klaarmaakt in het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

5 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pavlovakrans met cheesecake topping uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Dit recept heeft een geheim... Je hoeft namelijk niet alles zelf te maken! Het kan natuurlijk wel, maar er is niets mis met een beetje kant-en-klare hulp. Wel moet je deze pavlova nog wat liefde geven."

Bereidingswijze

Pavlovakrans met cheesecake topping

  1. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel de mascarpone erdoorheen.

  2. Leg de meringuekransjes op een mooie schaal in de vorm van een kerstkrans en verdeel daaroverheen het mascarponemengsel.

    Heb je geen spuitzak in huis? Dan kun je ook een vershoudzakje gebruiken om het mascarponemengsel op te spuiten.   

  3. Maak de pavlovakrans af met fruit dat jij lekker vindt, bijvoorbeeld aalbes, kiwi, appel, blauwe bes, kaki en sinaasappel.

  4. Pluk de kleine blaadjes van de munt en leg tussen het fruit. Top af met wat eetbare bloemetjes.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Welke wijn bij een pavlovakrans?

Een licht mousserende wijn, zoals een Prosecco of een Moscato d'Asti. De bubbels in de wijn passen goed bij het luchtige karakter van de pavlova, terwijl de zoetheid van de Moscato de vruchten en slagroom in het nagerecht complementeren.  

Miniatuur

Wat voor bier is lekker bij pavlovakrans?

Een licht witbier met fruitige tonen, zoals een Belgisch witbier, kan een goede aanvulling zijn bij dit nagerecht. De fruitige smaken in het bier kunnen goed samengaan met het verse fruit in de pavlova. 

Miniatuurvoorbeeld

Welk non-alcholisch drankje is lekker bij pavlovakrans?

Een verfrissende en alcoholvrije keuze is om witte druivensap te mengen met bruisend water. Dit zorgt voor een lichte en bruisende drank die de zoete en fruitige smaken van het nagerecht kan aanvullen. 

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.