De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

reuze raviolo met salieboter

Zelf pasta maken voor het kerstdiner? Probeer dan deze reuze raviolo uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

60 min voorbereidingstijd
Reuze raviolo met salieboter uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Raviolo is eigenlijk een reuzenravioli. Ravioli zijn kleine kussentjes met een vulling en nu maken we dus 1 grote variant met een vulling van ricotta en een eidooier. Het magische aan deze raviolo is, dat wanneer je hem opensnijdt de eidooier er uitkomt als een saus."

Bereidingswijze

Reuze raviolo met salieboter

  1. Leg de bloem met een snufje zout op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe hier het ei en olijfolie in en kluts voorzichtig. 

  2. Meng bloem en ei door steeds een beetje meer bloem uit de cirkel naar het midden te brengen, tot alle bloem erdoor gemengd is. 

  3. Kneed tot een soepel deeg, 5 tot 10 minuten. Pak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten op de werkbank. 

  4. Klop de ricotta los in een kommetje en breng op smaak met citroensap en -zest, geraspte nootmuskaat, peper en zout. 

  5. Verdeel het pastadeeg in 6 delen en rol met behulp van een pastamachine of deegroller tot een lange, dunne lap. Leg op een met bloem bestoven werkbank.

    Leg het deel dat je niet gebruikt onder een theedoek. Zo voorkom je uitdrogen.

  6. Leg op een van de 6 stroken 4 hoopjes ricotta, maak er een kuiltje in en leg daar voorzichtig een eidooier in. Bestrijk de randen met een beetje water en leg een andere strook deeg er voorzichtig op. Herhaal voor de andere stroken pastadeeg.

  7. Druk het deeg aan rond de bergjes en steek met een stekervorm rondjes uit. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de raviolo in delen in 2 tot 3 minuten gaar. 

  8. Smelt in een koekenpan de boter met de blaadjes salie, peper en zout en laat de boter rustig bruin worden. 

  9. Leg er op elk bord 3 ravioli met een flinke lepel bruine boter met salie. Bestrooi met verse peper. Rasp er nog wat verse Parmezaan over. 

Wat voor wijn drink je bij raviolo?

Een witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay met boterige tonen kan goed passen bij dit gerecht. De wijn harmonieert met de romige saus en het evenwicht van de vulling.   

Miniatuur

Welk bier drink je bij raviolo?

Een lichte en verfrissende pilsner of een witbier kan een goede keuze zijn. Het bier zal de smaak van de ravioli aanvullen zonder te overheersen.  

Miniatuurvoorbeeld

Wat voor alcoholvrij drankje drink je bij raviolo? 

De appelcider kan een lichte zoetheid toevoegen die goed past bij de salieboter.  

Miniatuur

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker