1. Verwarm de oven voor 180 ºC.
2. Maal in de keukenmachine de amandelen met de poedersuiker, eiwitten en amandelextract.
3. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger.
4. Bak de bitterkoekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Neem 100 g van de bitterkoekjes voor de arretjescake. Bewaar de rest in een luchtdichte trommel.
5. Vet de vorm in met boter en bekleed met bakpapier.
6. Laat in een steelpan de boter met de chocolade smelten. Was en droog de sinaasappel. Rasp 1-2 tl van de schil en voeg bij de chocoladeboter.
7. Meng de chocoladeboter met de basterdsuiker en cacaopoeder.
8. Breek de bitterkoekjes in stukjes. Schenk er evt. wat likeur op.
9. Voeg de bitterkoekjes erbij en schep door elkaar.
10. Garneer de bitterkoekjesarretjescake met sinaasappelschilletjes.
11. Schep het mengsel in de vorm en druk goed aan. Laat circa half uur tot uur opstijven in de koelkast.
12. Snijd in stukken en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee