Burrata-salade
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrisch), 180 °C (hetelucht).
-
Leg de druiven op een bakplaat. Meng 1 eetlepel balsamico cremosa met 1 eetlepel olijfolie. Ris de blaadjes van de tijm en roer erdoor.
-
Schenk de balsamicodressing over de druiven en zet ze ca 20 minuten in de oven tot de druiven zacht zijn geworden en sommige zijn opengebarsten.
-
Voeg de blauwe bessen, suiker, sinaasappelsap en venkelzaad toe aan een steelpan. Breng zachtjes aan de kook. Laat 25 minuten op middelhoog vuur inkoken tot een jam. Laat afkoelen.
-
Snijd de venkel in hele dunne plakken. Voeg samen met de gemengde sla toe aan een grote kom.
-
Meng 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico cremosa door elkaar. Voeg toe aan de kom en meng goed door. Bestrooi met wat zout.
-
Snijd in het rozijnenbrood in 8 plakken, rooster de plakken rondom bruin in een koekenpan of in broodrooster.
-
Verdeel de salade op een mooie schaal. Leg de geroosterde druiven erop. Verdeel de bollen burrata. Serveer met de rozijnentoast en blauwe-bessenjam.
0 reacties