De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

burrata-salade met geroosterde druiven

Burrata-salade als voorgerecht, iemand? Combineer ‘m met geroosterde druiven en rozijnenbrood, en zelfs je schoonfamilie blijft hangen. In Miljuschka Masterclass Kersteditie legt Miljuschka uit hoe je deze salade maakt.

20 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
burrata-salade

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"De rozijnentoast kun je ook zelf maken, dat kost wel wat extra werk maar is ook extra lekker!"

Bereidingswijze

Burrata-salade

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrisch), 180 °C (hetelucht). 

  2. Leg de druiven op een bakplaat. Meng 1 eetlepel balsamico cremosa met 1 eetlepel olijfolie. Ris de blaadjes van de tijm en roer erdoor. 

  3. Schenk de balsamicodressing over de druiven en zet ze ca 20 minuten in de oven tot de druiven zacht zijn geworden en sommige zijn opengebarsten.  

  4. Voeg de blauwe bessen, suiker, sinaasappelsap en venkelzaad toe aan een steelpan. Breng zachtjes aan de kook. Laat 25 minuten op middelhoog vuur inkoken tot een jam. Laat afkoelen. 

    Schep de afgekoelde jam over in een luchtdichte pot. Zo kan je je zelfgemaakte blauwe-bessenjam voor enkele maanden bewaren. 

  5. Snijd de venkel in hele dunne plakken. Voeg samen met de gemengde sla toe aan een grote kom. 

  6. Meng 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico cremosa door elkaar. Voeg toe aan de kom en meng goed door. Bestrooi met wat zout.

  7. Snijd in het rozijnenbrood in 8 plakken, rooster de plakken rondom bruin in een koekenpan of in broodrooster. 

  8. Verdeel de salade op een mooie schaal. Leg de geroosterde druiven erop. Verdeel de bollen burrata. Serveer met de rozijnentoast en blauwe-bessenjam.

Welke wijn bij burrata-salade?

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, kan goed samengaan met dit gerecht. De frisse zuren en fruitige tonen van de wijn complementeren de romigheid van de burrata en de zoete, gegrilde druiven.

Miniatuur

Wat voor bier kan je drinken bij burrata-salade?

Een licht Belgisch witbier of een saisonbier met wat kruidigheid kan een goede keuze zijn. Deze bieren hebben verfrissende kwaliteiten en kunnen de smaken van de burrata en druiven aanvullen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat voor drankje past er bij burrata-salade?

Een niet-alcoholische sparkling cider of druivensap met bruis kan de smaken van de druiven in het gerecht benadrukken.  

Miniatuurvoorbeeld

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker