Rozijnenbrood
-
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
-
Vet een 25 centimeter cakevorm in met boter en bekleed alle randen en bodem met bakpapier.
-
Meng de bloem, water, 1 eetlepel suiker, gist en zout in een mengkom door elkaar tot het net samenkomt.
-
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat rijzen voor 1 tot 1,5 uur.
-
Het deeg is goed wanneer het van een beslag meer een deeg is geworden en er allemaal belletjes aan de bovenkant zijn ontstaan.
-
Doe de rozijnen in een diep bord, schenk koud water op tot ze onderstaan en laat een uur wellen. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
-
Hak de pistachenootjes grof. Voeg de rozijnen, pistachenoten en venkelzaad toe aan het beslag en meng goed door. Laat opnieuw rijzen onder een vochtige theedoek voor 30 minuten.
-
Stort het rozijnenbeslag in de cakevorm (vul de cakevorm tot 1 cm onder de rand). Zet in de oven.
-
Bak 20 het rozijnenbrood voor 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat van de cakevorm en bak voor nog 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
2 reacties
Bedankt voor je oplettendheid! We hebben het recept herzien en aangepast.
Groetjes,
Team-24Kitchen