De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rozijnenbrood

Rozijnenbrood uit Miljuschka Masterclass Kersteditie: die ultieme mix van brood, fruit en noten waar je nooit genoeg van krijgt. Perfect als snack, bijgerecht, of om mee te dippen in iets heerlijks.

20 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
120 min wachttijd
burrata-salade

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Zodra de geur van versgebakken rozijnenbrood de keuken ontsnapt staat iedereen binnen no-time in de rij voor een plak brood."

Bereidingswijze

Rozijnenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  2. Vet een 25 centimeter cakevorm in met boter en bekleed alle randen en bodem met bakpapier.

  3. Meng de bloem, water, 1 eetlepel suiker, gist en zout in een mengkom door elkaar tot het net samenkomt.

    Kneden van het beslag is niet nodig. Het is namelijk meer een beslag dan een deeg.

  4. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat rijzen voor 1 tot 1,5 uur.

  5. Het deeg is goed wanneer het van een beslag meer een deeg is geworden en er allemaal belletjes aan de bovenkant zijn ontstaan.

  6. Doe de rozijnen in een diep bord, schenk koud water op tot ze onderstaan en laat een uur wellen. Giet daarna af en laat goed uitlekken.

  7. Hak de pistachenootjes grof. Voeg de rozijnen, pistachenoten en venkelzaad toe aan het beslag en meng goed door. Laat opnieuw rijzen onder een vochtige theedoek voor 30 minuten.

  8. Stort het rozijnenbeslag in de cakevorm (vul de cakevorm tot 1 cm onder de rand). Zet in de oven. 

    Dek het cakeblik af met een bakplaat. Zet er iets zwaars op wat in de oven kan, zo zorg je ervoor dat het brood mooi compact en in de cakevorm blijft.

  9. Bak  20 het rozijnenbrood voor 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat van de cakevorm en bak voor nog 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. 

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

heel mooi recept , maar op welke temperatuur zet ik de oven??? boven -onderwarmte of hete lucht???
Gina van den berg-pinna
13-12-2024
Hi,
Bedankt voor je oplettendheid! We hebben het recept herzien en aangepast.

Groetjes,
Team-24Kitchen
24 kitchen
07-01-2025

Ook lekker