De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde prei met pecorino

Door de prei te grillen, karamelliseert de groente en krijgt het een unieke smaak. Gegrilde prei past dan weer geweldig bij de zoute Pecorino. In Miljuschka Masterclass Kersteditie legt Miljuschka uit hoe je dit maakt.

40 min voorbereidingstijd
Gegrilde prei

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Soms gaat het niet om de producten, maar om de bereiding. Zo veranderen we de oude vertrouwde prei in spectaculair bijgerecht."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd het groene gedeelte van de prei af en snijd fijn. Was goed en laat uitlekken. 

  2. Smelt de boter in een pan, voeg de gesneden prei toe en laat slinken. 

  3. Giet amandelmelk in de pan en kook op laag vuur tot de prei helemaal gaar is. 

  4. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot de gekookte prei met amandelmelk een puree en breng op smaak met zout en citroenrasp.

  5. Snijd de witte stukken van de prei in de lengte doormidden en was eventuele aarde eruit. Droog goed af. 

  6. Bestrijk met de prei zonnebloemolie, bestrooi met zout en peper en grill in een koekenpan, grillpan of op de bbq aan beide kanten totdat het licht is gekaramelliseerd. 

  7. Schep een flinke lepel puree op een grote schaal en leg de gegrilde prei erbovenop. asp er een beetje citroenschil overheen, flink wat Pecorino en garneer af met de fijngehakte gerookte amandelen.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker