De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kerst-sgroppino's

Een kerstige twist op de bekende sgroppino! Miljuschka laat zien hoe je deze maakt in haar programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

10 min voorbereidingstijd
Kerst-sgroppino's uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Ik krijg vaak te horen dat nagerechten moeilijk zijn. Het bevat veel ingrediënten, moet lang in de oven of juist in de koelkast... Maar heb je er wel eens over nagedacht om jouw diner af te sluiten met een feestelijke cocktail? Makkelijk, snel en echt heel feestelijk."

Bereidingswijze

Kerst-sgroppino's

  1. Zet de prosecco 3 uur van tevoren in de koelkast.

  2. Schep de honing in een steelpannetje, voeg 25 ml water toe en breng zachtjes aan de kook tot de honing helemaal vloeibaar is geworden. 

  3. Voeg de cranberries toe (houd er 8 apart voor garnering) en kook in 6-7 minuten tot een siroop.  Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen in de koelkast. 

    Testen of de siroop goed is? Doop een lepel in de pan, wanneer je aan de achterkant van de lepel een duidelijke streep kunt trekken en de siroop vloeit niet in elkaar over, dan is-ie goed.

  4. Doe het citroensorbetijs in een gekoelde kom. Klop met een garde beetje-bij-beetje de prosecco erdoor. 

  5. Vul een schoteltje met water, een schoteltje met de suiker en de laatste eetbare glitter. Doop de glazen 1-voor-1 in het water, daarna in de suiker en als laatste in de gouden eetbare glitter. Laat opdrogen.

  6. Verdeel de cranberrysiroop over de glazen en schenk de sgroppino in de glazen. Garneer met cranberries en takjes rozemarijn.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker