De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oesters met een pittige vinaigrette

Oesters maken met een twist? Probeer dit recept uit Miljuschka Masterclass Kersteditie met een pittige vinaigrette.

15 min voorbereidingstijd
Gegratineerde oester

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Het openen gaat het beste met een oestermes. Je beschermt je hand met een theedoek. Lees alles over het openen van oesters."

Bereidingswijze

Oesters in pittige vinaigrette

  1. Verhit de sesamolie, rijstazijn, sushigembervocht, suiker en vissaus in een koekenpan.  

  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd ook de sushigember fijn en doe in de koekenpan. 

  3. Snijd de sjalot in dunne ringen en pers het sap uit van de limoenen. Voeg toe aan de koekenpan en laat dit op laag vuur pruttelen.

  4. Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte koriander toe. 

  5. Schep 2 theelepels vinaigrette op iedere oester. 

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker