De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

haricots verts-salade

Haricots verts zijn zoeter en zijn verfijnder qua structuur dan sperziebonen. Probeer deze haricotverts-salade uit Miljuschka Masterclass Kersteditie met grapefruit, amandelschaafsel en Parmezaanse kaas.

20 min voorbereidingstijd
haricot verts salade

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Haricots verts: het chique broertje van de normale sperzieboon. Klinkt hartstikke Frans, maar dat is hij niet. De oorsprong van deze bonen liggen in het oude Egypte."

Bereidingswijze

Haricot-vertssalade

  1. Maak de haricots verts schoon. Kook ze vervolgens in 3-5 minuten gaar. 

  2. Haal de haricots verts uit het kokend water en leg ze in een kom met ijswater. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.

  3. Doe de haricots verts in een kom. Rasp de schil van de grapefruit eroverheen en besprenkel met olijfolie.

  4. Snijd de grapefruit in dunne parten en doe in de kom. Rooster de geschaafde amandel met een snuf zout in een droge pan. Strooi daarna over de boontjes. 

  5. Rasp de Parmezaanse kaas over de haricots verts salade.

Haricot-vertssalade: variaties

Met dit recept kan je eindeloos variëren. De basis is altijd een samenstelling van 150 g noten, 100 g kaas en 1 citrusvrucht op 500 g haricots verts. Probeer ook eens: 

- pistache, mandarijn of Monte Enebro
- hazelnoot, sinaasappel en gorgonzola

haricot verts

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker