Piepkuiken met geroosterde aardappel
- 
        
Verwarm de oven voor op 200 °C (onder- en bovenwarmte), 180 °C (hetelucht).
 - 
        
Dep de piepkuikens droog met keukenpapier.
 - 
        
Hak de rozemarijnnaaldjes fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm, rasp 1 sinaasappel.
 - 
        
Meng de kruiden, sinaasappelrasp en 3 theelepels zout in een kommetje met flink wat peper.
 - 
        
Druppel wat olijfolie over de piepkuikens heen. Gebruik 3/4 van het kruidenmengsel om de piepkuikens in te masseren. Maak af met een snuf zout. Laat op zijn kortst 30 minuten marineren.
 - 
        
Boen de aardappels schoon. Dep ze droog en snijd in kleine parten. Verdeel over een flinke braadslede, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper.
 - 
        
Laat 150 gram boter op kamertemperatuur komen.
 - 
        
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Hak daarna fijn.
 - 
        
Meng de rest van de kruidenmix (rozemarijn, tijm, rasp van sinaasappel) en fijngehakte spek door de boter.
 - 
        
Leg de piepkuikens met de borst naar boven. Maak met de bolle kant van de lepel ruimte tussen het vel en het vlees en besmeer ruim met boter.
 - 
        
Snijd 2 sinaasappels in parten en vul de piepkuikens er mee. Besmeer de buitenkant van de piepkuikens rondom met de overgebleven kruidenboter voor extra smaak.
 - 
        
Bind de piepkuikens op met keukentouw zodat ze tijdens roosteren in de oven mooi in vorm blijven.
 - 
        
Leg de piepkuikens op een rooster boven de braadslede met aardappels. Zet dit voor 30 minuten in de oven.
 - 
        
Meng de cranberries met balsamicoazijn en suiker en leg op de aardappels. Zet de braadslede met aardappels nog eens 20 minuten in de oven.
 - 
        
Serveer de piepkuikens met de geroosterde aardappelen.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
0 reacties