Crème brûlée

2011
Gemiddeld
Crème brûlée

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 uur en 45 minuten totale tijd

Verwarm oven voor op 150 ºC.
Schenk de room in een pan. Halveer het vanillestokje, schraap het merg er uit en voeg deze samen met het stokje toe aan de room. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en laat het circa 5 minuten van het vuur trekken. Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de suiker en het snufje zout los. Voeg langzaam en al roerende de hete room toe aan het eimengsel. Schenk het mengsel in de ramekins.

Zet de ramekins in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Gaar de crème brûlée circa 40 minuten in de oven.

Laat de crème brulee in de koelkast afkoelen. Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de laag met een gasbrander. Laat dit afkoelen en strooi voor de tweede keer de rietsuiker over de crème brûlée en karamelliseer de laag voor de tweede keer. Zo krijgt de crème brûlée een extra krokante laag.

Ingredienten

4
Personen

Crème brûlée

  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 6 eieren
  • 75 g suiker
  • 1 snufje zout
  • rietsuiker

Extra nodig

  • 4 soufflébakjes
  • brander
Crème brûlée
Geef je waardering
2011