De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Crème brûlée

Crème brûlée is een nagerecht uit de Franse keuken met een gekaramelliseerde laag suiker. Een leuk dessert voor het kerstdiner of tijdens een feest.

105 MIN
Crème brûlée

Wil jij zelf crème brûlée maken? Met dit klassieke basisrecept heb je een absolute showstopper in handen. Serveer het romige Franse nagerecht (met dat overheerlijke gekaramelliseerde suikerlaagje) en ieder diner wordt een klein feestje.

Hidde de Brabander

Bereidingswijze

Crème brûlée

Verwarm oven voor op 150 ºC.

Stap 1:

Schenk de room in een pan. Halveer het vanillestokje, schraap het merg er uit en voeg deze samen met het stokje toe aan de room.

Stap 2:

Verwarm de room tot net onder het kookpunt en laat het circa 5 minuten van het vuur trekken.

Stap 3:

Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de suiker en het snufje zout los. Voeg langzaam en al roerende de hete room toe aan het eimengsel. Schenk het mengsel in de ramekins.

Stap 4:

Zet de ramekins in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Gaar de crème brûlée circa 40 minuten in de oven.

Stap 5:

Laat de crème brûlée in de koelkast afkoelen.

Stap 6:

Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de laag met een gasbrander. Laat dit afkoelen en strooi voor de tweede keer de rietsuiker over de crème brûlée en karamelliseer de laag voor de tweede keer. Zo krijgt de crème brûlée een extra krokante laag.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker