De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kokos-crème-brulée

Kokosliefhebbers opgelet: dit recept wil je maken! Miljuschka deelt haar ambachtelijke recept.

50 min voorbereidingstijd
135 min kooktijd
Snel met Mil creme brulee

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Bestel jij graag crème-brulée in een restaurant? Deze versie met kokos is net even anders, maar echt het proberen waard!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe de slagroom, kokosmelk, vanillestokje en merg in een kleine steelpan en breng tot tegen de kook aan en laat 5 minuten zachtjes trekken. Zet het vuur uit en zet opzij.   

  2. Klop de eidooiers met de kristalsuiker met een garde los. Haal het vanillestokje uit de pan en giet het warme kokosmelk-mengsel langzaam in een dun straaltje bij het eidooiermengsel. Giet door een fijne zeef terug in een schone maatbeker en schep eventueel schuim van de bovenkant.   

  3. Verwarm de oven voor tot 140°C. Verdeel het ei-kokosmengsel over de souffléschaaltjes en zet ze voorzichtig in een ovenschaal of braadslede. Giet er kokend water in de ovenschaal tot de schaaltjes voor ca. ¾ onder water staan. Bak 45-50 minuten in het midden van de oven tot het mengsel net gestold is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.  

  4. Besprenkel de bovenkant van ieder souffléschaaltje met 10 gram rietsuiker en gebruik een bruléebrander om de suiker te karamelliseren. 

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker