De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geitenkaassoesjes

Soesjes kennen we allemaal met slagroom of gele room, maar in Miljuschka Masterclass Kersteditie maken we ze hartig met geitenkaas.

15 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
Geitenkaassoesjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Hartige soesjes? Ja dat kan gewoon. Ik vul ze met geitenkaas en tomaat. Echt heel lekker en leuk als borrelhapje of als bijgerecht."

Bereidingswijze

Geitenkaassoesjes

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C

  2. Doe boter en water met een theelepel zout in een pannetje en breng rustig aan de kook tot de boter is gesmolten.

  3. Voeg de bloem toe en roer zodat het goed is opgenomen. Laat 2 tot 3 minuten garen en laat dan afkoelen.

  4. Voeg één-voor-één de eieren toe aan het afgekoelde beslag en roer goed door. Roer de geraspte kaas erdoor.

  5. Maak 18 hoopjes van het soezendeeg op een bakplaat met bakpapier. Bak 30 minuten in de oven tot ze omhooggekomen zijn en gaar. Laat helemaal afkoelen.

    Wil je het jezelf makkelijker maken? Maak de hoopjes met behulp van een spuitzak.

  6. Klop de geitenkaas en slagroom door elkaar tot een glad mengsel. 

  7. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng door het geitenkaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.

  8. Snijd het topje van de soesjes af. Vul ze met het geitenkaasmengsel en zet het topje er weer op.

    Je kan de soesjes ook vullen met een spuitzak. Prik dan een klein gaatje in de onderkant van de soes en spuit dan de vulling erin. 

  9. Garneer de soesjes met een toefje geitenkaasmengsel bovenop en maak af met een blaadje basilicum.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker