De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hele zeebaars

Een indrukwekkender hoofdgerecht dan dit krijg je niet! Een hele zeebaars uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

30 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
Hele zeebaars uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Het hoofdgerecht is het spektakelstuk. Wat is er indrukwekkender dan een heel dier op tafel? Vaak kiezen we voor een kalkoen of kip, maar wat dacht je van een vis? Dat is dan ook precies wat we gaan maken in deze masterclass: hele zeebaars."

Bereidingswijze

Hele zeebaars

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). 

  2. Dep de zeebaars droog en snijd de huid aan beide kanten 3-4 keer schuin in. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop deze tussen de huid. 

  3. Snijd de limoen en mandarijn in kleine parten. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Knip de romatomaten in kleinere trosjes. 

  4. Besprenkel de zeebaars, ook de buikholte, met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en vul de buikholte met 3 takjes rozemarijn, limoen, mandarijn en de laurier.  

  5. Leg de zeebaars op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ruime braadslee. Verdeel ook de romatomaten, spruiten, olijven en de rest van de tijm en rozemarijn. 

  6. Giet de wijn over de groenten op de bakplaat en bak de zeebaars in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar.  

    Wanneer is de vis gaar? De vis is gaar als het visvlees op het dikste gedeelte wit en niet meer glazig is.

Welke wijn drink je bij een hele zeebaars?

Een lichte tot medium-bodied witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij zeevruchten. Bovendien kunnen ze de frisse smaken van de groenten en olijven in het gerecht accentueren.  

Miniatuur

Wat voor bier drink je bij een hele zeebaars?

Probeer een Saison of een Belgisch tripelbier. Deze bieren hebben complexe smaken die zowel de vis als de rijke bijgerechten kunnen aanvullen. De kruidige en fruitige noten in deze bieren passen goed bij de diverse smaken van het hoofdgerecht  

Miniatuurvoorbeeld

Welk alcoholvrij drankje is lekker bij een hele zeebaars?

Een gekoelde groene ijsthee met een vleugje citroen en munt kan een verfrissende keuze zijn. Het helpt de smaken in het gerecht te versterken en is een goede dorstlesser.  

Miniatuur

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker