Hele zeebaars
- 
        Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). 
- 
        Dep de zeebaars droog en snijd de huid aan beide kanten 3-4 keer schuin in. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop deze tussen de huid. 
- 
        Snijd de limoen en mandarijn in kleine parten. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Knip de romatomaten in kleinere trosjes. 
- 
        Besprenkel de zeebaars, ook de buikholte, met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en vul de buikholte met 3 takjes rozemarijn, limoen, mandarijn en de laurier. 
- 
        Leg de zeebaars op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ruime braadslee. Verdeel ook de romatomaten, spruiten, olijven en de rest van de tijm en rozemarijn. 
- 
        Giet de wijn over de groenten op de bakplaat en bak de zeebaars in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. 
 
 
 
 
 
   
   
   
 
   
 
   
 
   
   
   
   
       
 
   
   
 
  
0 reacties