De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode kool wedges met salie en hazelnoot

In Miljuschka Masterclass Kersteditie steekt Miljuschka rode kool met appels in een nieuw jasje! Dit keer maken we geroosterde rode kool en appels uit de oven met hazelnoten en miso-dressing.

10 min voorbereidingstijd
25 min wachttijd
Rode kool wedges met salie en hazelnoot

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Bij winters weer hoort rode kool bij appeltjes. Probeer ook eens deze feestelijke versie met gegrilde rode kool en cranberries."

Bereidingswijze

Rode kool wedges met salie en hazelnoot

  1. Halveer de rode kool en snijd in grove wedges. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in grove wedges. 

  2. Meng de appelazijn met de miso, honing en olijfolie tot een dressing.

  3. Leg de stukken rode kool en appel op een bakplaat. Voeg de verse salieblaadjes en cranberries toe. 

  4. Giet de miso-dressing over de rode kool heen. Bestrooi met karwijzaad, venkelzaad, zout en peper naar smaak. 

  5. Rooster de rode kool in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de kool zacht begint te worden en aan de randen knapperig bruin wordt.

  6. Haal de geroosterde rode kool uit de oven en leg op een serveerschaal. Hak de geroosterde hazelnoten fijn en strooi over de rode kool. Maak af met grof zeezout.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker