Zalm en croûte
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-
Verhit de olie op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit boven pan. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
-
Voeg de citroenrasp, roomkaas en dille toe en roer door tot er een dikke saus onstaat. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
-
Rol 1 rol bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit op de bakplaat. Schep de helft van het spinazie-roomkaasmengsel over het midden van het deeg, maar laat een rand van minimaal 3 cm vrij.
-
Leg het stuk zalm op het spinazie-roomkaasmengsel en verdeel de rest van het mengsel erover.
-
Bestrijk de vrije rand van het deeg rondom met een beetje losgeklopt ei. Rol de tweede bladerdeegrol over de zalm uit. Verwijder het bijgeleverde bakpapier en snijd overtollig deeg weg.
-
Knijp met je vingers of met een vork de deegranden samen zodat de zalm mooi ingesloten zit. Bestrijk het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei.
-
Snijd met de punt van een scherp mes een mooi patroontje in de bovenkant. Maak af met wat zout.
-
Bak de zalm en croûte 30-35 minuten net onder het midden van de oven.
1 reactie