De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carpaccio met pesto

Carpaccio, een echte klassieker en met een reden, want iedereen is er dol op! Probeer dit recept uit Miljuschka Masterclass Kersteditie.

20 min voorbereidingstijd
Carpaccio met pesto

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Het dungesneden vlees van een carpaccio kun je op heel veel manieren opmaken. Zo is het net een schilderij en dat is nu precies waar het zijn oorsprong heeft gevonden."

Bereidingswijze

Carpaccio met pesto

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 

  2. Doe de mayonaise in een hoge mengbeker, voeg fijngeraspte Parmezaanse kaas, witte-wijnazijn, slagroom en 4 eetlepels olijfolie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Schud ze uit de pan op een bord en laat ze afkoelen.

  4. Verdeel de carpaccio over de borden. Bestrooi met peper en zout. 

  5. Garneer met de carpaccio met de dressing, druppel de pesto erover. Garneer met de rucola, kappertjes, pijnboompitten. Maak af met wat flinters truffelkaas of Parmezaanse kaas

  6. Voor een extra luxe variant schaaf je er wat verse truffel over.

Carpaccio als amuse

Amuse maken van je carpaccio? Verdeel de pesto en dressing over het dungesneen vlees. Voeg peper, zout, pijnboompitjes en Parmezaan toe en aak af met rucola. Rol het plakje carpaccio op en schaaf er eventueel wat verse truffel over.

Lauwwarme carpaccio met aardpeer en truffel

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker