De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalencocktail met miso-cocktailsaus

De garnalencocktail is een echte klassieker. In dit recept geven we daar een leuke twist aan. Wat dacht je van een Japanse garnalencocktail? Probeer dit recept uit Miljuschka Masterclass Kersteditie zelf!

15 min voorbereidingstijd
Garnalencocktail

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Mijn grote kooktip is, blijf bij de basics. Wanneer koken niet jouw grootste hobby is en je toch een feestelijk diner wilt maken, is het goed om niet te veel te experimenteren, maar een klassieker te maken."

Bereidingswijze

Garnalencocktail

  1. Meng de mayonaise met ketchup, sherry, worcestersaus, tabasco, gerookt-paprikapoeder en cayennepeper. 

  2. Klop de slagroom lobbig en spatel er doorheen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. Voeg de miso, ponzu en yuzusap toe aan de dressing en meng goed door.

  4. Doe de garnalen bij de saus en roer dit even door, zodat elke garnaal bedekt is met saus.

  5. Snijd de ijsbergsla in heel dunne reepjes.

  6. Neem 4 mooie glaasjes, leg er een bodempje sla in, gevolgd door een laagje van garnaaltjes in de miso-cocktailsaus.

  7. Garneer met een snufje cayennepeper, furikake en eventueel een schijfje citroen.

    Verrassende manier van serveren? Serveer de garnalen dan op zeewiercrackers.

Liever een frisse garnalencocktail?

Dan zijn mais, tomaat en salsa en goede toevoeging. Volg dan deze stappen:
1. Maak de garnalencocktail namens het gewone recept. 
2. Snijd de avocado's in tweeën en schep het vlees eruit. Snijd het vlees in blokjes. Gooi de avocado schillen niet weg.
3. Snijd de koriander fijn en meng dit met de avocadoblokjes, mais, tomaat, Hollandse garnalen en de saus.
4. Vul de lege avocado schillen met het garnalenmengsel. Drizzle er wat salsasaus overheen en top af met een blaadje koriander.

Hollandse garnalencocktail met garnalentoast

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

het is een heerlijk recept en wordt nu met kerst gemaakt. net even wat anders
Silvia Hamilton
26-12-2024

Ook lekker