De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelpuree

Aardappel puree maken: de klassieke samensmelting van aardappelen, boter en melk. Een geweldige - al dan niet het beste - bijgerecht voor (bijna) alle vis, groente- en vleesgerechten. 

20 min voorbereidingstijd
aardappelpuree

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Aardappelpuree is echt een ideaal. Iedereen lust het, mijn kinderen zijn er ook dol op en het is ook nog eens heel snel gemaakt. Ik laat je zien hoe je de beste puree maakt én ook hoe je er een hele leuke en lekkere twist aan kan geven."

 

Bereidingswijze

Aardappelpuree

  1. Schil de aardappels en snijd in kwarten. Breng de aardappels in een laag koud, gezouten water aan de kook en gaar ze in 15-20 minuten.

  2. Verwarm de melk met een pannetje op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in blokjes.

  3. Giet de aardappels af en zet ze terug op laag vuur. Voeg de koude boter toe en stamp met de pureestamper tot een romige aardappelpuree. Voeg daarna de verwarmde melk toe en mix tot een gladde puree. 

    Gebruik dan een aardappelpureeknijper in plaats van een stamper en doe er een eetlepel roomkaas doorheen. 

Kan je aardappelpuree vooraf klaarmaken?

Ja! Maak het eerst volgens bovenstaand recept. Maak vervolgens met een ijslepel bollen van de aardappelpuree en leg op een bakplaat. Leg er een klontje boter op en zet afgedekt in de koelkast. Zet, wanneer je de aardappelpuree nodig hebt, de bakplaat met de aardappelpureebollen in de oven voor 15 minuten op 180 °C.  

Pureeballen met gehakt, groenten en mozzarella

Variatie op aardappelpuree

Een verrassende aardappelpuree maken? Probeer dan eens deze variant met salie en knoflook.

  1. Rooster 3 bollen knoflook in de oven op 200 °C.
  2. Bak 3 takjes salie krokant in de een laagje olie.
  3. Knijp de knoflookbollen uit over de aardappelpuree en meng goed door.
  4. Garneer met de salie.
knoflook

Knapperig extraatje bij aardappelpuree

Liever een knapperige variant? Probeer een aardappelpuree met krokant broodkruim en spek:

  1. Rooster een handje panko totdat het knapperig is
  2. Snijd 5 takjes bieslook en 10 takjes peterselie fijn en meng door de aardappelpuree.
  3. Bak 200 gram spekjes uit.
  4. Garneer de aardappelpuree met het uitgebakken spek en krokante panko.
spekreepjes

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker