De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

coquilles met pastinaakcrème

Het fijne aan coquilles is dat ze echt binnen een paar seconden gebakken zijn. Dit gerecht staat dus binnen no-time op tafel. In Miljuschka Masterclass Kersteditie leer je precies hoe je ze klaarmaakt!

30 min voorbereidingstijd
coquilles

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Coquille betekent in het Frans ‘schelp’ en kennen we ook onder de naam Sint-jakobsschelp of jakobsmantel – of in het Engels scallops. Maar het is dus allemaal hetzelfde beestje."

Bereidingswijze

Coquilles met pastinaakcrème

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokken. Doe in een steelpan met slagroom, melk, foelie en een snuf zout. Kook in ongeveer 20 minuten gaar. 

  2. Vis de foelie uit de pan en pureer tot een gladde crème. 

  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de walnoten fijn.

  4. Dep de coquilles droog en bestrooi met zout aan beide kanten. Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en laat flink heet worden. 

  5. Leg 4 coquilles in de pan. Bak ze 30 tot 45 seconden per kant. Voeg een klont boter toe en laat smelten. Herhaal tot alle coquilles gebakken zijn.

  6. Verwarm de pastinaakcrème. Maak de borden op met pastinaakcrème, coquilles, waterkers en walnoten. Maak af met wat olijfolie en zwarte peper.

    Gebruik de lege, schoongemaakte coquilleschelpen als bordje voor je coquilles. Leg de schelpen op grof zeezout en serveer daarin de puree met de coquilles.

Wat voor wijn serveer je bij coquilles?

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Chablis of een Sancerre. Deze wijnen hebben een mooie mineraliteit en zuurgraad die goed samengaan met de delicaatheid van de coquilles en de aardse tonen van de pastinaak.

Miniatuur

Wat voor bier is lekker bij coquilles?

Een licht, verfrissend bier zoals een Belgisch witbier (witbier) of een lichte Pale Ale. Deze bieren hebben citrusachtige en kruidige tonen die goed samengaan met de delicaatheid van de coquilles en de aardse smaak van de pastinaak.

Bier oostenrijk brouwerij

Welk alcholvrij drankje bij coquilles serveren?

Probeer een sprankelende appelcider of een alcoholvrije mousserende wijn. Deze dranken hebben bubbels die goed samengaan met de textuur van de coquilles en kunnen de aardse smaken in het gerecht aanvullen.

Miniatuur

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker