Uienjam
-
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de uien in ringen en verdeel deze over een bakplaat met een flinke scheut olijfolie.
-
Zet de uien in de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot de uien goudbruin beginnen te kleuren.
-
Doe de uien over in een pan met de suiker, de tijm, peper, zout en water. Laat het op medium vuur ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
-
Roer de uienjam af en toe door en laat de uien helemaal zacht en zoet worden.
Gegrilde witlof
-
Snijd de witlof door de helft.
-
Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Bak de witlof in de hete koekenpan tot de witlof gekarameliseerd en bruin is geworden. Zet het vuur niet te hoog, de witlof heeft wel even tijd nodig om gaar te worden.
-
Verdeel de gegrilde witlof over een schaal, schep hier ruim uienjam over en verdeel de burrata in stukken hierover heen.
-
Maak het bijgerecht af met wat olijfolie, zout en de dille.
0 reacties