Lunch voorbereiden

In de ochtend is het meestal een gehaast van jewelste. Een groot deel van je lunches kun je gelukkig voorbereiden, de avond (en eventueel een paar dagen) van tevoren. Couscous, bulgur en quinoa kun je al garen, snel terugkoelen en dan in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken. Een restje pasta, aardappels of rijst is ook ideaal om te verwerken in je lunchgerecht.

Salade vers houden

Zonde als je sla slap is geworden of je brood zacht, dit voorkom je door dressings en sauzen pas op het laatste moment toe te voegen. Vervoer ze apart in een klein bakje of potje. Speciaal voor salades kun je bakjes kopen waarin je de dressing apart kunt bewaren.

Bewaartips

Salades, pasta, yoghurt, gerechten met vlees, vis en gevogelte kun je het beste bewaren in de koelkast. Zeker voorgegaarde producten als vlees, vis, schaal- en schelpdieren en gevogelte is het van belang dat het koel blijft om de vorming van bacteriën tegen te gaan.

Koolhydraatarme lunch

Wil jij nu het liefst koolhydraatarm lunchen? Dan valt de sandwich al snel af. Om te zorgen om zonder koolhydraten tóch een verzadigd gevoel te ervaren is het belangrijk dat je brood, pasta of rijst vervangt voor andere ingrediënten.

Voorbeelden hiervan zijn eieren, (gevulde) groenten of maaltijdsoepen. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor koolhydraatarme lunchrecepten.