De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Shakshuka met naanbrood

Shakshuka is een echte Arabische verassing, samen met de gepocheerde eitjes en het naanbrood heb je een echt feestmaal op tafel gezet.

50 MIN
Shakshuka

Shakshuka is een echte Arabische verassing, samen met de gepocheerde eitjes en het naanbrood heb je een echt feestmaal op tafel gezet.

Danny Jansen

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Snipper de ui en hak de knoflook voor de tomatensaus. Fruit de gesnipperde ui, geraspte knoflook, oregano en chilivlokken in olijfolie. Voeg het blik tomatenblokjes eraan toe wanneer dit gefruit is. Laat dit geheel op laag vuur sudderen zonder deksel. Blijf regelmatig roeren.  

Stap 2: 
Pureer na 15 minuten de tomatensaus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bewaar de saus gekoeld in een afsluitbaar bakje dat geschikt is voor de magnetron. 

Stap 3: 
Snijd de aubergine, gele paprika, rode ui en courgette in blokjes. Bewaar alles gekoeld in een afgesloten bak.  

Afmaken op vrijdag: 
Stap 1: 
Bak de naanbroden af in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzing op de verpakking.  

Stap 2: 
Snijd 2 tenen knoflook. Neem een ruime bak- of stoofpan. Verhit olijfolie. Bak als eerste de aubergine, gele paprika en rode ui aan in de pan. Voeg iets later de courgetteblokjes, knoflook, komijnpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe. Blus dit af met de groentebouillon en voeg ook de basistomatensaus toe.  

Stap 3: 
Als de groenten in tomatensaus zo’n 3 minuten hebben geprutteld, maak je met de achterkant van de lepel vier kuilen in de saus. Breek in elke kuil een ei en bestrooi met zout. Doe de deksel op de pan en laat de eieren voor ongeveer 7 minuten op laag vuur gaar stoven in de saus.  

Stap 4: 
Serveer de shakshuka in de pan op tafel met het naanbrood apart om te dippen. 

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >
Bekijk

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker