De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shakshuka met naanbrood

Dit Arabische gerecht wil je echt een keer proberen

Shakshuka

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Shakshuka is een echte Arabische verassing, samen met de gepocheerde eitjes en het naanbrood heb je een echt feestmaal op tafel gezet.

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook voor de tomatensaus. Fruit de gesnipperde ui, geraspte knoflook, oregano en chilivlokken in olijfolie. Voeg het blik tomatenblokjes eraan toe wanneer dit gefruit is. Laat dit geheel op laag vuur sudderen zonder deksel. Blijf regelmatig roeren.  

  2. Pureer na 15 minuten de tomatensaus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bewaar de saus gekoeld in een afsluitbaar bakje dat geschikt is voor de magnetron. 

  3. Snijd de aubergine, gele paprika, rode ui en courgette in blokjes. Bewaar alles gekoeld in een afgesloten bak.  

Afmaken

  1. Bak de naanbroden af in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzing op de verpakking. 

  2. Snijd 2 tenen knoflook. Neem een ruime bak- of stoofpan. Verhit olijfolie. Bak als eerste de aubergine, gele paprika en rode ui aan in de pan. Voeg iets later de courgetteblokjes, knoflook, komijnpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe. Blus dit af met de groentebouillon en voeg ook de basistomatensaus toe.  

  3. Als de groenten in tomatensaus zo’n 3 minuten hebben geprutteld, maak je met de achterkant van de lepel vier kuilen in de saus. Breek in elke kuil een ei en bestrooi met zout. Doe de deksel op de pan en laat de eieren voor ongeveer 7 minuten op laag vuur gaar stoven in de saus.  

  4. Serveer de shakshuka in de pan op tafel met het naanbrood apart om te dippen. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Helaas is mijn vrouw geen liefhebber van eieren dus zonder dan maar. Of is er een alternatief?
Jan Reneerkens
09-05-2023

Ook lekker