De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Falafelsandwich met tahindressing

Je hebt vast weleens gehoord van falafel. Maar ken je dit recept voor een heerlijke falafelsandwich met tahindressing al? Probeer 'm uit.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
 Falafelsandwich met tahindressing

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

'Oh zo makkelijk en echt heel erg lekker! Heerlijke ingrediënten, gezond en echt comfort food.'

Bereidingswijze

Falafelsandwich

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de koriander grof. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.

  2. Doe de kikkererwten met de ui, knoflook, komijn, het paprikapoeder, de oregano, koriander, citroenschil, bloem en olijfolie in de kom van een keukenmachine. Voeg ½ theelepel zout en wat peper toe. Maal het geheel eerst fijn en kruimelig, en maal dan nog even verder tot het mengsel samenkomt.

  3. Verdeel het kikkererwtenmengsel in 4 gelijke delen en rol van elk deel 4 balletjes. Duw de balletjes iets plat. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes 15 minuten.

  4. Klop intussen de tahin met 75 ml koud water en het citroensap tot een sausje. Snijd de pitabroodjes open en rooster ze in een broodrooster.

  5. Stop 4 falafelballetjes in elk pitabroodje. Garneer met pickles, tomaat en komkommer. Druppel er de tahinsaus, sriracha en wat sojayoghurt overheen.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.