Stappenplan
-
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de koriander grof. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
-
Doe de kikkererwten met de ui, knoflook, komijn, het paprikapoeder, de oregano, koriander, citroenschil, bloem en olijfolie in de kom van een keukenmachine. Voeg ½ theelepel zout en wat peper toe. Maal het geheel eerst fijn en kruimelig, en maal dan nog even verder tot het mengsel samenkomt.
-
Verdeel het kikkererwtenmengsel in 4 gelijke delen en rol van elk deel 4 balletjes. Duw de balletjes iets plat. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes 15 minuten.
-
Klop intussen de tahin met 75 ml koud water en het citroensap tot een sausje. Snijd de pitabroodjes open en rooster ze in een broodrooster.
-
Stop 4 falafelballetjes in elk pitabroodje. Garneer met pickles, tomaat en komkommer. Druppel er de tahinsaus, sriracha en wat sojayoghurt overheen.
0 reacties