1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de koriander grof. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
2. Doe de kikkererwten met de ui, knoflook, komijn, het paprikapoeder, de oregano, koriander, citroenschil, bloem en olijfolie in de kom van een keukenmachine. Voeg ½ theelepel zout en wat peper toe. Maal het geheel eerst fijn en kruimelig, en maal dan nog even verder tot het mengsel samenkomt.
3. Verdeel het kikkererwtenmengsel in 4 gelijke delen en rol van elk deel 4 balletjes. Duw de balletjes iets plat. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes 15 minuten.
4. Klop intussen de tahin met 75 ml koud water en het citroensap tot een sausje. Snijd de pitabroodjes open en rooster ze in een broodrooster.
5. Stop 4 falafelballetjes in elk pitabroodje. Garneer met pickles, tomaat en komkommer. Druppel er de tahinsaus, sriracha en wat sojayoghurt overheen
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >
Meld je aan en praat mee