De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas

Een heerlijke zomerse salade met bramen, bietjes, blauwe kaas en gebakken speklapjes.

Direct naar recept
Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 225 °C.

Schil de rode bieten en snij in stukken van ongeveer 3 centimeter. Meng met de helft van de olijfolie, honing, zout en peper, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bieten ongeveer 20 minuten, tot ze mooi geroosterd zijn.

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar en giet af. Rooster de walnoten in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen, hak grof en leg apart. Verwarm een koekenpan en bak hierin de speklapjes gaar. Kruid met een snufje zout en peper. Snij de speklapjes in dunne reepjes en leg apart.

Halveer de bramen en verbrokkel de kaas. Meng in een grote schaal de rucola met de resterende olijfolie en het spek, de bramen, kaas, quinoa. Hak de peterselie grof. Top de maaltijdsalade met de peterselie, walnoten en zonnebloempitten.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Echt een lekker recept!
Dennis Bart
01-11-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.