Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas

18
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm je oven voor op 225 °C.

Schil de rode bieten en snij in stukken van ongeveer 3 centimeter. Meng met de helft van de olijfolie, honing, zout en peper, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bieten ongeveer 20 minuten, tot ze mooi geroosterd zijn.

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar en giet af. Rooster de walnoten in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen, hak grof en leg apart. Verwarm een koekenpan en bak hierin de speklapjes gaar. Kruid met een snufje zout en peper. Snij de speklapjes in dunne reepjes en leg apart.

Halveer de bramen en verbrokkel de kaas. Meng in een grote schaal de rucola met de resterende olijfolie en het spek, de bramen, kaas, quinoa. Hak de peterselie grof. Top de maaltijdsalade met de peterselie, walnoten en zonnebloempitten.

Ingredienten

4
Personen

  • 600 g rode bietjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 150 g quinoa
  • 75 g walnoten
  • 2 speklapjes
  • 100 g rucola
  • 125 g bramen
  • 150 g pittige blauwe kaas
Geef je waardering
18