Kooktips

Alle kanten op met aardappels

Deze voedzame knol wordt veel gegeten in stamppotten, maar je kunt er nog veel meer mee! De aardappel is heerlijk in heel veel soorten gerechten: warme en koude salades, ovenschotels, krokante gratins, geroosterd, gepoft of gepureerd en zelfs in gebakjes en in soep! Het is ook leuk om te variëren met aardappels met een roodkleurige of blauwgrijze schil, voor een extra kleurrijk gerecht!


Perfecte friet

Aardappeltaart
Gnocchi met groene asperges en garnalen

Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus

Zalm-soezenslof
Friszoete spinazie-ovenschotel

Geroosterde aardappels met gekonfijte citroen en zelfgemaakte aïoli

Spaanse courgettestamppot met chorizo
Kipkerrie-aardappelgebakjes

Marokkaanse aardappelsalade met Hollandse makreel

Aardappelsoep
Spaans aardappelbrood