De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rauwe boerenkoolsalade met granaatappel en hazelnoot

Fris, licht en gezond: een salade van rauwe boerenkool en granaatappel. Ook perfect om de volgende dag mee te nemen als lunch.

Direct naar recept
Rauwe boerenkoolsalade met granaatappel en hazelnoot

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Fris, licht en gezond: een salade van rauwe boerenkool en granaatappel. Ook perfect om de volgende dag mee te nemen als lunch.

Bereidingswijze

Rauwe boerenkoolsalade

  1. Hak de boerenkool nog een tandje fijner met een scherp mes en doe hem in een kom. Pers de halve citroen en de knoflook boven de kom. Schep de boerenkool om met 4 eetlepels olijfolie, het zout en de peper.

  2. Kneed de dressing met je handen door de boerenkool zodat alle blaadjes bedekt zijn. Zet de kom 30 minuten weg. Zo wordt de boerenkool lekker mals

  3. Rooster intussen de hazelnoten in enkele minuten lichtbruin in een droge antiaanbakpan. Laat ze iets afkoelen. Heb je bruine hazelnoten gebruikt, haal dan de vliesjes eraf. Hak de noten fijn (maar niet tot gruis) en meng ze met de parmezaan, 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout.

  4. Halveer de granaatappel. Houd een helft boven een kom met de snijkant naar beneden en sla met een houten pollepel flink op de bovenkant. Hierdoor komen de pitjes los en vallen ze in de kom.

  5. Strooi de hazelnootcrunch en de granaatappelpitjes over de salade en serveer.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.