Cubaanse rijst

15
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tomatensaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris de tijm.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en tijm circa 3 minuten.
  • Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Voeg de courgette toe aan de pan met ui en knoflook en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomaten toe en schenk de gezeefde tomaten erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de saus circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Bananen

  • Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de bananen circa 5 minuten rondom.

Eieren

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de eieren in circa 5 minuten door en door gaar. Breng de eieren op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en paprikapoeder.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en schep de tomatensaus erover. Serveer de bananen en de eieren erover.

Ingredienten

4
Personen

Cubaanse rijst

  • 300 g witte rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 courgette
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 trostomaten
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 bananen
  • 1 el boter
  • 4 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
Geef je waardering
15