De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Cubaanse rijst

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Cubaanse rijst

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tomatensaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris de tijm.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en tijm circa 3 minuten.
  • Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Voeg de courgette toe aan de pan met ui en knoflook en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomaten toe en schenk de gezeefde tomaten erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de saus circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Bananen

  • Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de bananen circa 5 minuten rondom.

Eieren

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de eieren in circa 5 minuten door en door gaar. Breng de eieren op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en paprikapoeder.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en schep de tomatensaus erover. Serveer de bananen en de eieren erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.