Winterse minestrone met boerenkoolpesto
-
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de rozemarijnnaalden fijn. Schil en snijd de wortelgroenten in kleine blokjes. Pers de citroen uit.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie op laag vuur. Fruit hierin de ui 5 minuten.
-
Voeg de spekreepjes, de helft van de knoflook en alle rozemarijn toe. Bak enkele minuten.
-
Schep de wortelgroenten en tomatenpuree erdoor, giet bouillon erbij en breng aan de kook. Kook 10 minuten op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.
-
Pureer intussen 50 gram boerenkool met 75 ml olijfolie, de walnoten, de Parmezaanse kaas, de overige knoflook en het citroensap de keukenmachine. Zet de pesto apart.
-
Voeg de pasta toe aan de soep en kook in 8 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) gaar.
-
Breng de soep op smaak met pesto. Roer de overige boerenkool erdoor en kook nog 1-2 minuten.
-
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood en extra pesto.
0 reacties