De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Winterse minestrone met boerenkoolpesto

Of het nou zomer of winter is: deze minestrone met boerenkoolpesto is altijd een goed idee.
35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winterse minestrone met boerenkoolpesto

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Groentesoep op z’n Italiaans? Dat is natuurlijk een minestrone. Deze minestrone heeft niet zomaar een gewone pesto, maar eentje gemaakt van boerenkool. Ongelofelijk lekker!"

Bereidingswijze

Winterse minestrone met boerenkoolpesto

  1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de rozemarijnnaalden fijn. Schil en snijd de wortelgroenten in kleine blokjes. Pers de citroen uit.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie op laag vuur. Fruit hierin de ui 5 minuten.

  3. Voeg de spekreepjes, de helft van de knoflook en alle rozemarijn toe. Bak enkele minuten.

  4. Schep de wortelgroenten en tomatenpuree erdoor, giet bouillon erbij en breng aan de kook. Kook 10 minuten op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.

  5. Pureer intussen 50 gram boerenkool met 75 ml olijfolie, de walnoten, de Parmezaanse kaas, de overige knoflook en het citroensap de keukenmachine. Zet de pesto apart.

  6. Voeg de pasta toe aan de soep en kook in 8 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) gaar.

  7. Breng de soep op smaak met pesto. Roer de overige boerenkool erdoor en kook nog 1-2 minuten.

  8. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood en extra pesto.

    Maak de dubbele hoeveelheid boerenkoolpesto en bewaar 1 week in de koelkast of 1 maand in de vriezer.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.