Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een rechthoekig bakblik van ongeveer 25 x 20 cm met een vel bakpapier.
-
Snijd alle groenten die worden geroosterd in kleine stukjes. Leg deze op een tweede bakplaat en strooi er het zout en sprenkel er de olie over. Bak de groenten 20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en aan de randen beginnen te schroeien. Zet ze apart om af te koelen.
-
Breek de eieren boven een grote kom en voeg de honing/agavesiroop toe. Klop de eieren ongeveer 25 minuten, tot er een kleverig schuim ontstaat. (Ja, het is veel kloppen maar dat is nodig voor de juiste consistentie. Het eindresultaat is het waard.)
-
Zeef de bloem boven de kom en meng alles beetje bij beetje. Schep het mengsel in het beklede blik en strijk het gelijkmatig uit. Bak het 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is. Zet de cake apart tot hij afgekoeld is en pel dan het bakpapier eraf.
-
Leg de cake met de donkere kant boven op een plank en bestrijk hem met de mayonaise. Voeg de rucola, de geroosterde groenten en de ingelegde gember toe. Rol de cake nu voorzichtig op en snijd rafelige randen bij voor een nette rol. Snijd hem in grove stukken en serveer deze. Heerlijk met een pittige groene salade!
0 reacties