Wie een snel leven leidt waar veel in gebeurt, duikt maar al te graag de keuken in met snelle recepten op zak. Met recepten die vliegensvlug op tafel staan blijft er na je werk nog genoeg tijd over om te sporten, zelf te koken en ook nog een sociaal leven te hebben. Wat een feest. Makkelijke én gezonde snelle recepten zouden het feest helemaal compleet maken, als het even kan.

Scroll naar beneden en bekijk onze:
- Snelle voorgerechten
- Snelle hoofdgerechten
- Snelle toetjes

Gezonde snelle recepten

Voor iedereen die geen zin heeft om langer dan een half uur in de keuken te staan, maar wel zin heeft in een gezonde hap hebben we gerechten als Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa, Visballetjes met ketjapsaus en de Zoeteaardappelcurry. Dit zijn gezonde snelle recepten die iedereen maken kan.

Makkelijke snelle recepten

Hoewel snelle recepten klinken alsof ze standaard ook makkelijk zijn, gaat die vlieger niet altijd op. De Tagliatelle met pittige garnalen, Poképlate met gemarineerde zalm en de Spaanse tortilla met chorizo, zijn de uitgelezen makkelijke snelle recepten voor wie snel een makkelijke hap op tafel wil zwiepen. De recepten bij uitstek voor de momenten waarop je eters krijgt en je dolgraag indruk wilt maken, maar absoluut niet te lang in de keuken wil blijven plakken.

Die snelle recepten zijn niet al te ingewikkeld en kun je hooguit tussen de 15 en 30 minuten op je bord hebben. Hieronder vind je drie verzamelingen met recepten die zo klaar zijn: snelle voorgerechten, snelle recepten voor het hoofdgerecht en snelle toetjes.