Dit recept komt uit De Wereld van The Happy Pear.
"Als je nog nooit kokosyoghurt hebt geproefd, dan is dit nu je kans. Kokosyoghurt is weelderig en romig. Je kunt hem gebruiken zoals gewone yoghurt, maar ook als tussendoortje met wat amandelpasta of verse appel, of op onze granola uit het kookboek De wereld van de Happy Pear."
Het Recept
De verhouding kokosroom-kokosvloeistof in het blikje bepaalt hoe dik de yoghurt wordt. Gebruik bijvoorbeeld voor een dikkere yoghurt het grootste deel van de room en geen vloeistof. Gebruik voor een dunnere yoghurt het hele blikje.
Schenk de kokosmelk in een kom en klop hem glad. Je hebt een gladde, homogene textuur nodig; het kan daarom nodig zijn de kokosmelk te verwarmen en te laten afkoelen. Voeg de cultuur pas toe als de melk een temperatuur van 37 °C of lager heeft bereikt. Voeg de ahorn- of agavesiroop toe, en dan de cultuur: klop de kant-en-klare kokosyoghurt er voorzichtig door, of voeg de inhoud van de probioticacapsules* toe. Meng alles goed.
Schenk de kokosmelk in gesteriliseerde potten en schroef de deksels erop. Zet ze in een warme boilerkast of in een voorverwarmde oven – zet de oven op de laagste stand en zet het deurtje iets open. Laat de yoghurt 24 uur rustig staan. De temperatuur is bij voorkeur tussen de 30 en 40 °C.
Zet de yoghurt als hij klaar is minstens 6 uur in de koelkast. Als hij koud wordt, wordt hij dikker. Roer hem door als de vaste en de vloeibare delen zijn gescheiden, of schep de bovenste, vaste laag eraf voor een dikkere kokosyoghurt.
In de koelkast is de kokosyoghurt 1 week houdbaar.
* Probioticacapsules zijn in de natuurvoedings- of gezondheidswinkel verkrijgbaar. Voor dit recept moeten ze het volgende bevatten: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis or Lactobacillus acidophilus.
0 reacties