De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cha gio (vietnamese loempia's)

Verhit olie in een wok. Week de glasvermicelli in warm water. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de champignons fijn.

30 min kooktijd
Cha Gio (Vietnamese loempia's)

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Verhit olie in een wok

Week de glasvermicelli in warm water. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de champignons fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn Schil en snijd de wortel zo fijn mogelijk. Maak de garnalen schoon en snijdt fijn.

Meng de knoflook, sjalot, champignons, peper, wortel en garnalen met het varkensgehakt. Roer het ei, vissaus, suiker door het gehaktmengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal de vermicelli uit het water en knijp uit. Knip in kleine stukjes boven het gehakt en roer erdoorheen. 

Maak de rijstvellen vochtig met water. Leg een eetlepel van de gehaktvulling 3 cm van boven erop in het midden zodat de zijkanten vrij blijven. Vouw het bovenste deel eroverheen dan de zijkanten en rol op. Totdat je een dikke korte sigaar krijgt. 

Frituur 12 minuten totdat de loempia’s goudbruin en gaar zijn.

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker