Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle met pittige garnalen

  • 350 gr tagliatelle
  • 300 gr garnalen met schaal
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 3 el sojasaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 el azijn
  • Olijfolie, om in te bakken
  • Zout

Extra nodig

  • Spirelli
  • Tip: Mocht je nou geen spirelli hebben, pak dan de kaasschaaf en schaaf lange dunne stroken.

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

1. Breng een pan met 1,5 liter goed zout water aan de kook en kook de tagliatelle in 9 minuten beetgaar. Behoudt tijdens het afgieten 1 klein schaaltje kookvocht, deze wordt later gebruikt voor de saus.

2. Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit door de garnalen over de rug heen in de lengte in te snijden.

3. Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olijfolie en bak hierin langzaam de schalen van de garnaal.

4. Snijd de peper fijn. Pel de knoflook en rasp deze met een fijne rasp. Let op: Als je niet van heel pittig eten houdt snijd dan de zaadlijsten uit de peper.

5. Snijd de courgette met een spirelli in dunne slierten. Geen spirelli in huis? Snijd de courgette dan met een dunschiller in stroken.

6. Zeef de schalen uit de olie en gebruik de olie om de rode peper en de knoflook te bakken tot ze glazig zijn. Strooi een snufje zout over het geheel.

7. Voeg de gepelde garnalen aan de pan toe en bak 1 minuut mee.

8. Voeg daarna de basterdsuiker, de tomatenpuree, azijn, de sojasaus en de helft van de courgette toe aan het peper-mengsel. Laat dit 2 minuten doorbakken zodat er een dikke saus ontstaat.

9. Voeg een beetje van het overgebleven kookvocht toe aan het geheel tot je blij bent met de dikte van de saus.

10. Bak de pasta nog 1 minuut met de saus mee in de pan.

11. Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de rest van de courgette.

Geef je waardering

761
Tagliatelle met pittige garnalen
Tagliatelle met pittige garnalen