Tagliatelle met pittige garnalen
-
Breng een pan met 1,5 liter goed zout water aan de kook en kook de tagliatelle in 9 minuten beetgaar. Behoudt tijdens het afgieten 1 klein schaaltje kookvocht, deze wordt later gebruikt voor de saus.
-
Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit door de garnalen over de rug heen in de lengte in te snijden.
-
Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olijfolie en bak hierin langzaam de schalen van de garnaal.
-
Snijd de peper fijn. Pel de knoflook en rasp deze met een fijne rasp. Let op: Als je niet van heel pittig eten houdt snijd dan de zaadlijsten uit de peper.
-
Snijd de courgette met een spirelli in dunne slierten. Geen spirelli in huis? Snijd de courgette dan met een dunschiller in stroken.
-
Zeef de schalen uit de olie en gebruik de olie om de rode peper en de knoflook te bakken tot ze glazig zijn. Strooi een snufje zout over het geheel.
-
Voeg de gepelde garnalen aan de pan toe en bak 1 minuut mee.
-
Voeg daarna de basterdsuiker, de tomatenpuree, azijn, de sojasaus en de helft van de courgette toe aan het peper-mengsel. Laat dit 2 minuten doorbakken zodat er een dikke saus ontstaat.
-
Voeg een beetje van het overgebleven kookvocht toe aan het geheel tot je blij bent met de dikte van de saus.
-
Bak de pasta nog 1 minuut met de saus mee in de pan.
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de rest van de courgette.
0 reacties