De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Witvispakketjes met aardappelpuree

Dit witvispakketje maak je klaar in de oven en dus kun je je focussen op het perfectioneren van de aardappelpuree!

30 MIN
Witvispakketjes met tomaten, olijven en kappertjes
Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook in water met zout in ca. 20 minuten gaar.

3. Doe de melk in een steelpan. Ris tijmblaadjes van een paar takken erboven. Pel en knijp een teen knoflook er bovenuit. Laat op laag vuur zachtjes trekken.

4. Neem een stuk aluminiumfolie en leg in een schaal, zodat de randen opstaan. Leg hierop de vis en schenk er een scheut wijn over.

5. Hak de kappertjes en olijven grof en verdeel over de vis.

6. Pel en snijd de knoflook in plakjes, ris de overige tijm, rasp de citroen en verdeel over de vis.

7. Leg een trosje tomaten bovenop, schenk een scheut olijfolie en nog wat wijn erover en vouw het pakketje dicht. Maak zo vier pakketjes.

8. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven (precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets).

9. Doe de boter bij de melk. Giet de aardappels af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappels in ½ minuut droog. Voeg het melkmengsel toe en stamp de aardappels met de stamper tot puree.

10. Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op borden. Serveer met de aardappelpuree.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker