Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 1 kg kruimige aardappels
  • zout
  • 125 ml melk
  • 0,5 bosje tijm
  • 4 tenen knoflook
  • 4 verse witte visfilets (à 125 g; liefst een duurzame soort)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 el kappertjes
  • 100 g gemengde olijven
  • 1 citroen
  • 250 g kleine trostomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 25 g roomboter

Extra nodig

  • 4 vellen aluminiumfolie van 40-50 cm, pureestamper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook in water met zout in ca. 20 minuten gaar.

3. Doe de melk in een steelpan. Ris tijmblaadjes van een paar takken erboven. Pel en knijp een teen knoflook er bovenuit. Laat op laag vuur zachtjes trekken.

4. Neem een stuk aluminiumfolie en leg in een schaal, zodat de randen opstaan. Leg hierop de vis en schenk er een scheut wijn over.

5. Hak de kappertjes en olijven grof en verdeel over de vis.

6. Pel en snijd de knoflook in plakjes, ris de overige tijm, rasp de citroen en verdeel over de vis.

7. Leg een trosje tomaten bovenop, schenk een scheut olijfolie en nog wat wijn erover en vouw het pakketje dicht. Maak zo vier pakketjes.

8. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven (precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets).

9. Doe de boter bij de melk. Giet de aardappels af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappels in ½ minuut droog. Voeg het melkmengsel toe en stamp de aardappels met de stamper tot puree.

10. Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op borden. Serveer met de aardappelpuree.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

104
Witvispakketjes met tomaten, olijven en kappertjes
Witvispakketjes met aardappelpuree