De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

visballetjes met ketjapsaus

Deze visballetjes met ketjapsaus zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens hartstikke lekker!

30 MIN
Visballetjes met ketjapsaus

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Zet een pan water op voor de rijst.

2. Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken.

3. Pel en snijd de ui en 1 teen knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd in ringen. Schil de gember en snijd 3 cm ervan grof.

4. Maal ui, knoflook, helft van rode peper en gember in de keukenmachine. Voeg de kabeljauw toe en maal. Maal dan ook de bloem erdoor. Zet 10 minuten in de koelkast.

5. Snijd de houtige kantjes van de peultjes en sperziebonen. Snijd schuin doormidden.

6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Rol balletjes van het vismengsel en bak in een scheut olie in een koekenpan rondom lichtbruin en gaar.

8. Verhit een wok. Voeg een scheut olie toe en roerbak de sperziebonen. Pel en snijd ondertussen 1 teen knoflook in plakjes. Voeg ook de peultjes en de knoflook toe aan de wok en bak de groenten beetgaar.

9. Haal de visballetjes uit de pan en rasp de gember boven de pan. Voeg de peper toe. Fruit kort en blus af met de ketjap en een scheut sojasaus. Pel en snijd of pers 1 teentje knoflook erboven uit en kook kort tot een stroperige saus. Breng de saus evt. op smaak met wat limoensap.

10.Schep de rijst, de groenten en visballetjes op de borden. Lepel de saus erover. Pluk en strooi de koriander over het gerecht.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker