Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 cm gember
  • 2 el bloem
  • 200 gr peultjes
  • 300 gr sperziebonen
  • 350 gr rijst
  • zonnebloemolie of arachideolie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 scheut zoute sojasaus
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje koriander

Extra nodig

  • keukenmachine, wok, rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Zet een pan water op voor de rijst.

2. Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken.

3. Pel en snijd de ui en 1 teen knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd in ringen. Schil de gember en snijd 3 cm ervan grof.

4. Maal ui, knoflook, helft van rode peper en gember in de keukenmachine. Voeg de kabeljauw toe en maal. Maal dan ook de bloem erdoor. Zet 10 minuten in de koelkast.

5. Snijd de houtige kantjes van de peultjes en sperziebonen. Snijd schuin doormidden.

6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Rol balletjes van het vismengsel en bak in een scheut olie in een koekenpan rondom lichtbruin en gaar.

8. Verhit een wok. Voeg een scheut olie toe en roerbak de sperziebonen. Pel en snijd ondertussen 1 teen knoflook in plakjes. Voeg ook de peultjes en de knoflook toe aan de wok en bak de groenten beetgaar.

9. Haal de visballetjes uit de pan en rasp de gember boven de pan. Voeg de peper toe. Fruit kort en blus af met de ketjap en een scheut sojasaus. Pel en snijd of pers 1 teentje knoflook erboven uit en kook kort tot een stroperige saus. Breng de saus evt. op smaak met wat limoensap.

10.Schep de rijst, de groenten en visballetjes op de borden. Lepel de saus erover. Pluk en strooi de koriander over het gerecht.

Geef je waardering

174
Visballetjes met ketjapsaus
Visballetjes met ketjapsaus