De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

curry met zeewolf, krieltjes en doperwten

Een ontzettend lekkere groene curry met zeewolf. Niet met rijst maar met krieltjes. Om de laatste restjes saus op te dippen serveer je het gerecht met naanbrood.

30 min kooktijd
Curry met zeewolf, krieltjes en doperwten

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

1. Ontdooi de erwten. Halveer eventuele grotere krieltjes. Ze mogen geschild worden, maar dit hoeft niet. Kook de krieltjes in een laag kokend water 10 minuten voor.

2. Snijd intussen de zeewolf in stukken. Rol de blaadjes djeroek poeroet op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd de groene peper in ringetjes. Kneus de stengel citroengras door er met de platte kant van een mes flink op te drukken en leg er een knoop in. Pluk de blaadjes koriander.

3. Giet de krieltjes af.

4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de currypasta kort aan in de pan en giet er 2 blikken kokosmelk bij voor een romige curry, of gebruik 1 blik en 750 ml water. Roer tot de currypasta is opgelost.

5. Voeg de krieltjes, citroengras, djeroek poeroet en chilipeper toe. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Laat het geheel circa 8 minuten zacht koken.

6. Voeg erwten en zeewolf toe en schep om. Laat de viscurry nog 5 minuten pruttelen.

7. Rooster de naanbroodjes. Serveer de curry in kommen, bestrooid met koriander. Rasp er eventueel wat limoenschil boven. Geef er een warm naanbroodje erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker