Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 300 g diepvrieserwten
  • 400 g krieltjes
  • 500 g zeewolf
  • 2-3 blaadjes blaadjes djeroek poeroet (kafferlimoen; toko)
  • 1 groene chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el groene currypasta
  • 1-2 blikken kokosmelk (400 ml)
  • 4 naanbroodjes
  • 1 (kaffer)limoen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Ontdooi de erwten. Halveer eventuele grotere krieltjes. Ze mogen geschild worden, maar dit hoeft niet. Kook de krieltjes in een laag kokend water 10 minuten voor.

2. Snijd intussen de zeewolf in stukken. Rol de blaadjes djeroek poeroet op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd de groene peper in ringetjes. Kneus de stengel citroengras door er met de platte kant van een mes flink op te drukken en leg er een knoop in. Pluk de blaadjes koriander.

3. Giet de krieltjes af.

4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de currypasta kort aan in de pan en giet er 2 blikken kokosmelk bij voor een romige curry, of gebruik 1 blik en 750 ml water. Roer tot de currypasta is opgelost.

5. Voeg de krieltjes, citroengras, djeroek poeroet en chilipeper toe. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Laat het geheel circa 8 minuten zacht koken.

6. Voeg erwten en zeewolf toe en schep om. Laat de viscurry nog 5 minuten pruttelen.

7. Rooster de naanbroodjes. Serveer de curry in kommen, bestrooid met koriander. Rasp er eventueel wat limoenschil boven. Geef er een warm naanbroodje erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

122
Curry met zeewolf, krieltjes en doperwten