De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

che (zoet rijst toetje)

Week de mungbonen in water totdat ze net onder staan. Kneus het pandanblad door er een knoop in te leggen. Leg het pandanblad in een pan met 1 liter water de agar agar. Breng het geheel aan de kook. Laat 4 minuten koken. Stort in een kom en laat opstijven in de koelkast.

30 min kooktijd
che miljuschka's street food vietnam

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Week de mungbonen in water totdat ze net onder staan. Kneus het pandanblad door er een knoop in te leggen. Leg het pandanblad in een pan met 1 liter water de agar agar. Breng het geheel aan de kook. Laat 4 minuten koken. Stort in een kom en laat opstijven in de koelkast.

Schil de zoete aardappel en taro en snij ze in blokjes van 2 cm. Kook de zoete aardappel en taro beetgaar in twee aparte pannen en giet af. Giet de mungbonen af en kook 15 minuten met de kokosmelk en suiker. Als je wilt kan je meer suiker toevoegen naar smaak. Roer ondertussen flink door zodat de linzen tot een pap koken.

Haal de pitjes uit de papaya en schil de vrucht. Snij de papaya in blokjes van een centimeter. Bak de pinda's kort in de pan en hak fijn. Nu komt de opbouw van het glas. Begin met een laagje mungbonenpap. Voeg dan de afgekoelde taro, zoete aardappel, papaya en lychee toe.

Snijd de pandanpudding in blokjes van 1,5 centimeter en leg ook in het glas. Strooi de pinda's erover. Schenk er gecondenseerde melk over en top met crushed ijs.

Serveren
Hou altijd crushed ijs bij de hand zodat je er steeds een schepje bij kunt doen. Dit is in warme tijden een verademing.

Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker