Smeuïge chocoladetaart met crème fraîche en noten
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.
-
Smelt in een pan op lage temperatuur; de boter, golden syrup en chocolade. Haal de pan van het vuur af en laat een beetje afkoelen.
-
Roer de suiker en eieren erdoor. Daarna de vanille en bloem.
-
Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30 minuten.
-
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna uit de vorm op een koelrek.
-
Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom met de poedersuiker lobbig en spatel de crème fraîche erdoorheen.
-
Hak de notenmelange fijn en roer deze door het slagroommengsel.
-
Snijd de taart over de lengte doormidden. Bestrijk de onderkant met een dikke laag room en leg de bovenkant erop.
-
Smelt de chocolade al roerende au bain-marie in een kom boven een pan met heet water.
-
Garneer de taart met de gesmolten chocolade door deze er voorzichtig en langzaam overheen te gieten zodat deze mooi over de randen druipt. Maak af met wat noten.
0 reacties