Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Cake bodem (voor één laag)

  • 110 g boter
  • 175 g golden syrup
  • 170 g pure chocolade
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 g bloem
  • TIP: Beslis zelf hoeveel lagen je maakt.

Vulling en garnering

  • 2 handjes notenmix
  • 200 ml room
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g poedersuiker
  • Chocolade om te smelten

Extra nodig

  • springvorm (doorsnede ca 20 cm)

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.

3. Smelt in een pan op lage temperatuur; de boter, golden syrup en chocolade. Haal de pan van het vuur af en laat een beetje afkoelen.

4. Roer de suiker en eieren erdoor. Daarna de vanille en bloem.

5. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30 minuten. Tip: De taart is klaar wanneer je op het midden drukt en deze terug veert.

5. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna uit de vorm op een koelrek. Tip: Je kan de bodem ook een dag van tevoren maken zodat je niet hoeft te wachten op het afkoelen.

6.Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom met de poedersuiker lobbig en spatel de crème fraîche erdoorheen.

7.Hak de notenmelange fijn en roer deze door het slagroommengsel.

8.Snijd de taart over de lengte doormidden. Bestrijk de onderkant met een dikke laag room en leg de bovenkant erop. Tip: Als je meerdere lagen maakt kan je ook de andere cake bodem bovenop leggen.

9. Smelt de chocolade al roerende au bain-marie in een kom boven een pan met heet water.

10. Garneer de taart met de gesmolten chocolade door deze er voorzichtig en langzaam overheen te gieten zodat deze mooi over de randen druipt. Maak af met wat noten.

Geef je waardering

535
Smeuïge chocoladetaart met crème fraîche en noten
Chocoladetaart