De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tartare van krab en maïs met mole en koriander

Tartare van krab en maïs met mole en koriander

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tartare van krab en maïs met mole en koriander

Bereidingswijze

Dit recept komt uit het kerstnummer van delicious.magazine. Je scoort 'm in vele supermarkten én online voor €8,45.

BEREIDING
Snijd de rode ui in blokjes en meng met het limoensap en wat zout. Frituur de amandelen goudbruin in de olie. Laat afkoelen, draai in de kleine kom van de keukenmachine met de chocolade, rozijnen, paprikapoeder, wat zout en 4 el water tot een niet helemaal gladde, romige saus. Maak eventueel iets dunner met een mengsel van wat water en zonnebloemolie. Maak de mole een dag van tevoren.

Snijd de korrels van de maïskolven af. Rooster ze ± 2-3 min. in een droge pan tot ze gaan springen Snijd de koriander fijn. Maak mooie ronde bergjes krabvlees per bord (of leg op 1 grote schaal), maak een kuiltje in het midden, schep daarin een flinke lepel mole. Leg ernaast een bergje maïs, koriander en rode ui. Of meng alles al, behalve de mole.

Styling, bereiding en fotografie Marianne Snel Recepten Merijn Tol Verscheen eerder in delicious.magazine nummer 13-2018

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.