Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

Salsa

  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 bos koriander
  • 1/2 bosje radijsjes
  • suiker
  • witte wijnazijn
  • zout en peper

Chili

  • 2 rode uien
  • 2-3 tenen knoflook
  • plantaardige olie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 3-5 chipotlepepers uit adobesaus (blikje)
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 pak maïstortilla's of 1 zak nacho's
  • 600 g gekookte bruine bonen of kidneybonen
  • Optioneel: verse jalapeño, sour cream

Extra nodig

  • Blender of staafmixer, evt. frituurpan met olie, keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Salsa: Pel en snipper 1 rode ui grof en meng in een kommetje met de rasp en sap van 1 limoen. Snijd en hak de stelen van de koriander (bewaar de blaadjes). Snijd de radijzen in stukken. Meng en breng de salsa op smaak met suiker, een scheutje azijn, zout en peper.

2. Chili: Pel en snipper de rode uien en de knoflooktenen. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.

3. Laat de tomaten uitlekken en pureer met de chipotlepepers in de blender of met de staafmixer. Voeg toe aan de pan en laat op hoog vuur tot een dikke saus inkoken. Roer regelmatig langs de randen.

4. Bak intussen in een koekenpan in een scheutje olie het gehakt rul. Breng op smaak met zout, peper en komijn.

5. Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en voeg het gehakt toe aan de saus.

6. Neem een zak nachos of maak ze zelf: Verhit de olie in de frituurpan. Snijd de tortilla’s in punten en frituur ze krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi evt. met iets zout.

7. Schep de bonen door de saus en verwarm.

8. Schep de chili in wijde kommen. Serveer met de salsa en de nachos, geplukte koriander en plakjes radijs. Geef er evt. ook gesneden verse jalapeño en sour cream bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

136
Snelle chili & nacho's