Schil en rasp de bietjes grof. Schil en snijd de gele schil van de citroen heel fijn. Het vruchtvlees word niet gebruikt. Snijd de peterselie en de blaadjes van de oregano fijn. Verwijder de schil van de sinaasappel en grapefruit, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en knijp het resterende vruchtvlees uit. Verkruimel de geitenkaas. Meng alle ingrediƫnten voorzichtig met elkaar en roer op het laatste moment de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie.
TIP: Je kunt zelf makkelijk citroen konfijten: neem een weckpot en kook deze uit.
Kruis een citroen in aan de bovenkant. Snijd door tot zeker twee derde van de citroen. Vul elke citroen met een theelepel grof zout. Vul de pot met ingesneden citroenen, zorg dat deze strak in de pot zitten. Vul de rest van de pot ook met zout. Zet koel en donker weg. Na een maand is de citroen gekonfijt en klaar voor gebruik.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
bietjes tabouleh & gekonfijte citroen
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. DitĀ keerĀ delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Ā
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties