Bietjes tabouleh & gekonfijte citroen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil en rasp de bietjes grof. Schil en snijd de gele schil van de citroen heel fijn. Het vruchtvlees word niet gebruikt. Snijd de peterselie en de blaadjes van de oregano fijn. Verwijder de schil van de sinaasappel en grapefruit, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en knijp het resterende vruchtvlees uit. Verkruimel de geitenkaas. Meng alle ingrediënten voorzichtig met elkaar en roer op het laatste moment de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie.

TIP: Je kunt zelf makkelijk citroen konfijten: neem een weckpot en kook deze uit.
Kruis een citroen in aan de bovenkant. Snijd door tot zeker twee derde van de citroen. Vul elke citroen met een theelepel grof zout. Vul de pot met ingesneden citroenen, zorg dat deze strak in de pot zitten. Vul de rest van de pot ook met zout. Zet koel en donker weg. Na een maand is de citroen gekonfijt en klaar voor gebruik.

Ingredienten

4
Personen

Bietjes tabouleh & gekonfijte citroen

  • 8 jonge rauwe bietjes
  • 0.5 gekonfijte citroen
  • 2 bosjes bladpeterselie
  • 1 bosje oregano
  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 150 g verse kruimelige geitenkaas
  • zout
  • olijfolie

Extra nodig

  • rasp of keukenmachine
Geef je waardering
1