De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietjes tabouleh & gekonfijte citroen

30 min kooktijd
Bietjes tabouleh & gekonfijte citroen

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil en rasp de bietjes grof. Schil en snijd de gele schil van de citroen heel fijn. Het vruchtvlees word niet gebruikt. Snijd de peterselie en de blaadjes van de oregano fijn. Verwijder de schil van de sinaasappel en grapefruit, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en knijp het resterende vruchtvlees uit. Verkruimel de geitenkaas. Meng alle ingrediënten voorzichtig met elkaar en roer op het laatste moment de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie.

TIP: Je kunt zelf makkelijk citroen konfijten: neem een weckpot en kook deze uit.
Kruis een citroen in aan de bovenkant. Snijd door tot zeker twee derde van de citroen. Vul elke citroen met een theelepel grof zout. Vul de pot met ingesneden citroenen, zorg dat deze strak in de pot zitten. Vul de rest van de pot ook met zout. Zet koel en donker weg. Na een maand is de citroen gekonfijt en klaar voor gebruik.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker