Chocolademousse met kersen

42
Gemiddeld

Bereidingswijze

28 minuten totale tijd

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.

Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit.

Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.

 

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-paginaInstagram-account en YouTube-kanaal.

Ingredienten

6
Personen

Voor de chocolademousse

  • 200 g pure chocola (70%)
  • 1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop
  • 200 ml double cream of slagroom
  • 4 grote eieren
  • 2 el lichte basterdsuiker
Geef je waardering
42