1. Schil en rasp voor de hoisinsaus de gemberwortel. Voeg de hoisinsaus, rijstazijn en 125 ml water toe en breng in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
2. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen in een stevige pan de frituurolie tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).
3. Snijd de kippenvleugels bij het gebogen stuk in en breek de vleugels in tweeën. Wentel ze door de bloem en bestrooi met zout en peper. Frituur ze in porties, zodat de frituurolie op temperatuur blijft, in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
4. Breng een pan water aan de kook. Doe de broccoliroosjes in de stoommand om ze te stomen, of direct in het kokende water om ze te koken. Stoom of kook ze in 4-7 minuten beetgaar.
5. Snijd de chilipeper in schuine smalle ringen. Haal de kipvleugels met een tang of schuimspaan uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken. Breek de ongebakken kroepoek in stukken en frituur ze volgens de verpakking gaar. Laat de kroepoek op keukenpapier uitlekken.
6. Verdeel de rijstnoedels, broccoli, kipvleugels en kroepoek over 4 kommen. Lepel de saus over de broccoli en noedels. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en chilipeper.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties