Bestel het boek Wokking Lekker hier voor €16,50.
Klop de eiwitten stijf met de elektrische mixer. Breng water met suiker aan de kook en kook de siroop tot een temperatuur van 121 graden. Schenk de siroop al kloppend bij het eiwit en klop door het eiwit taai en bijna koud is. Schep het schuim in de spuitzak.
Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de boter en olie in de wok op middelhoog vuur en fruit de tijm en steranijs. Voeg de abrikozen en de honing toe en wok circa 3 minuten tot de abrikozen bruin beginnen te worden.
Blus af met de slagroom en laat alles even doorkoken. Zet het vuur uit en laat de wok iets afkoelen. Snijd intussen de cake in blokjes en verdeel die over de abrikozen. Spuit er toeven schuim op en geef die met de crème brûléebrander een kleurtje. Serveer in de wok.
Gebruik in de zomer verse abrikozen en wok deze iets langer.
0 reacties