De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa

Ziet deze geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa er lekker uit of ziet-ie er lekker uit? Precies, om je vingers bij af te likken!

25 MIN
Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa

Fris zomergerecht!

Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

1. Leg de tonijnsteaks buiten de koelkast en bestrooi ze met zout.

2. Halveer de aardappels en kook ze afgedekt in een laag water met zout in 15-20 minuten gaar.

3. Pel intussen de grapefruits en snijdt het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in partjes en druppel er wat limoensap overheen. Snijd de chilipeper fijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander.

4. Meng de grapefruit, avocado, chilipeper, lente-ui en koriander in een kom met limoensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Bestrooi met zout, peper en limoenrasp en schep om.

5. Verhit de grill tot deze goed heet is. Bestrijk de tonijn met olijfolie en leg in de pan. Schroei de buitenkanten in 1-2 minuten dicht. (Of bak zo gaar als je lekker vindt.)

6. Serveer de tonijn met een bergje salsa en verdeel de reepjes tonijn erover. Haal indien gewenst de schillen van de aardappels en serveer ze bij de tonijn.

Tip: Dit gerecht is ook heerlijk als lunchgerecht. Laat de aardappels dan weg.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

George Foreman Grill

De George Forman Grill leent zich perfect voor het grillen van een lekkere hamburger, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door dit lekkere grillgerecht.

BEKIJK

grill

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker