Fris zomergerecht!

Miljuschka Witzenhausen
grill

George Foreman Grill

De George Forman Grill leent zich perfect voor het grillen van een lekkere hamburger, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door dit lekkere grillgerecht.

BEKIJK

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g albacore tonijnsteak
  • zout en peper
  • 750 g aardappelen naar keuze
  • 2 rode grapefruits
  • 1 limoen
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 bosje koriander
  • 3-4 el extra vergine olijfolie

Extra nodig

  • keukenkwastje
  • grill

Bereidingswijze

25 minuten

1. Leg de tonijnsteaks buiten de koelkast en bestrooi ze met zout.

2. Halveer de aardappels en kook ze afgedekt in een laag water met zout in 15-20 minuten gaar.

3. Pel intussen de grapefruits en snijdt het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in partjes en druppel er wat limoensap overheen. Snijd de chilipeper fijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander.

4. Meng de grapefruit, avocado, chilipeper, lente-ui en koriander in een kom met limoensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Bestrooi met zout, peper en limoenrasp en schep om.

5. Verhit de grill tot deze goed heet is. Bestrijk de tonijn met olijfolie en leg in de pan. Schroei de buitenkanten in 1-2 minuten dicht. (Of bak zo gaar als je lekker vindt.)

6. Serveer de tonijn met een bergje salsa en verdeel de reepjes tonijn erover. Haal indien gewenst de schillen van de aardappels en serveer ze bij de tonijn.

Tip: Dit gerecht is ook heerlijk als lunchgerecht. Laat de aardappels dan weg.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa
Tonijnsteak