1. Garnalencocktail

Als je met echte authentieke kersthapjes op de proppen wilt komen, maak dan de garnalencocktail met Hollandse garnalen. Je kunt ‘m als voorgerecht inzetten, maar ook zeker als makkelijke kersthapjes. Volgens 24Kitchen’s Perry kun je dit recept niet verpesten. Wil je dit recept wat meer uitdaging geven, dan kun je ook nog zelf de whiskysaus maken. 

Miniatuur

2. Fondue van camembert

Wil je het nog een stapje simpeler hebben, ga dan voor deze makkelijke kersthapjes: fondue van camembert. Voor die hele fondue heb je alleen maar een camembert en rozemarijn nodig. En iets om mee te dippen natuurlijk. Zoals we al lieten doorschemeren: makkelijker gaat het niet worden. En zeker niet met kerst. En al helemaal niet als het om kersthapjes gaat. Vrienden maak je er ook mee, want (haast) geen mens die z’n vingers hier niet bij aflikt. Wil je dit recept wat meer body geven, dan kun je er een passende salade (zie zelfde recept) bij maken. 

Miniatuur

3. Saucijzenbroodjes

Makkelijke kersthapjes die ook altijd in de smaak vallen: saucijzenbroodjes. Lekker van de bakker, maar nog lekkerder als je ze zelf maakt. Prima voor tijdens de brunch of lunch, of gewoon als hapjes tussen de dagdelen door. Maak ze vlak voor je gasten komen en je huis is gevuld met de gezellige geur die de versgebakken broodjes achterlaten. 

Miniatuur

4. Driekazenborrelplank

Alles aan deze kersthapjes is goed: ‘drie kazen’ en borrelplank. Wat wil een mens nog meer?! Jet laat je zien hoe je drie verschillende kaashapjes kunt maken die perfect bij de kerstborrel passen. En wel: komijnenkaaskoekjes, rozemarijngeitenkaascrème en zelfgemaakte kaasstengels. 

Miniatuur

5. Quiche lorraine

Soms wil je kersthapjes die beter vullen. Bijvoorbeeld in het geval dat een uitgebreid kerstontbijt en een uitgebreid kerstdiner bij jou op dezelfde dag vallen. Dan is een quiche lorraine een goede speler. Maak er een salade naast en je kunt het vanaf je ontbijt uitzingen tot het diner. Beloofd. 

Miniatuur

6. Palmiers van oude kaas

Oftewel, kaaskoekjes van bladerdeeg. Een perfecte manier om je laatste kontje kaas soldaat te maken, maar beter nog: om als super makkelijke kersthapjes te serveren. Komt er onverwachts toch meer bezoek dan verwacht? Zet dan deze troef in die je binnen 30 minuten al klaar kunt hebben. 
 

Miniatuur

7. Visnuggets met chilidip

Visnuggets zijn net even wat anders dan kipnuggets. Feestelijke nuggets met een licht Aziatisch tintje die makkelijk te delen en weg te happen zijn. Of het moeilijk is? Helemaal niet zelfs!

Miniatuur

8. Hartige taart met gekaramelliseerde uien

In de categorie makkelijk, snel, lekker en vullender dan de doorsnee hap hebben we de hartige taart met gekaramelliseerde uien. Wat het vooral zo makkelijk maakt is het kant-en-klare pizzadeeg. Zet de zakdoeken maar vast klaar, want je hebt hier veel uien voor nodig. 

Miniatuur