De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gegratineerde witlof met stoofpeer, rösti en gruyère

Sappige stoofpeertjes tijdens de feestdagen? Absoluut onmisbaar. Gooi ze dit jaar eens op een bord met gegratineerde witlof en krokante rösti’s.

20 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
Direct naar recept
Gegratineerde witlof met stoofpeer en gruyère

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Al druk genoeg met cadeaus uitzoeken en het menu bepalen? Maak het je gerust makkelijk met kant-en-klare stoofpeertjes."

Bereidingswijze

Gegratineerde witlof met stoofpeer, rösti en gruyère

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Halveer de struikjes witlof in de lengte. Kook de witlof in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar. 

  2. Snijd intussen de peren in plakjes of partjes; verwijder daarbij het klokhuis.

  3. Meng de rösti met de gruyère en de oregano. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Laat de witlof goed uitlekken en leg de helften met het snijvlak naar boven op de bakplaat of in de ovenschaal. Verdeel er de stoofpeer en het rösti-kaasmengsel over.

  5. Bak de witlof in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin. Leg de witlof op een schaal. Serveer naar wens met extra (warme) stoofpeertjes.

    Bak voor een extra krokant gratinlaagje de rösti eerst 10 minuten in een beetje olie of boter goudbruin. Laat even afkoelen alvorens de kaas door de rösti te mengen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.