De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Wim Ballieu

Ik ben Wim Ballieu

Chef
Specialiteiten
“Authentiek en Vlaams comfortfood met een moderne twist. Gevulde gehaktballen met stoemp.”
Inspiraties
“Mijn grootmoeder, die me de basis van de Vlaamse keuken, boerderij leerde. Ik krijg ook veel inspiratie door de vibe, creativiteit en vakmanschap die in een stad (zoals Brussel- mijn thuisbasis) hangt.”
Favoriete ingrediënten
“Lokale producten zoals seizoengroenten en ambachtelijk gehakt.”
Favoriete recept
"Da’s moeilijk kiezen! Maar balletjes op z’n Luiks en aardappel-pompoen-gratin zijn een paar van m’n favorieten."

Waar kun je mij van kennen?

“Je kent me misschien van mijn restaurants Balls & Glory in België of van de Buurttafel on Tour die in Nederland jaarlijks uitgezonden wordt in samenwerking met Aviko of van de receptboeken die ik samen met hen maak. We reizen tijdens zo’n tour door Europa om mensen samen te brengen en te inspireren met eenvoudige en heerlijke gerechten. Ook kun je me kennen van mijn kookboeken of van de Belgische televisie.”

Waarom ben ik gaan koken?

“Ik wilde mensen samenbrengen rond de tafel en laten zien hoe eten niet alleen vult, maar ook verbindt. Het creëren van eerlijke, smaakvolle gerechten is mijn manier om verhalen te vertellen.”

Waarom ben ik gaan koken?

“Ik ben te zien in het programma Kerstproeven met Wim, waarin ik mijn feestelijke gerechten deel en laat zien hoe je zonder stress een heerlijke kersttafel maakt.” Eerder was ik op 24Kitchen te zien met de programma’s ‘De Streken van Wim’ en ‘Goe gebakken’.”

Mijn TV-programma's

TV-programma's met Wim Ballieu

Mijn recepten

Recepten van Wim Ballieu

Toon alle recepten van Wim Ballieu