De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Röstirondjes met burratina en rucolacrème

Röstirondjes kun je met alles beleggen. Wat te denken van een trendy kleine burrata met rucolacrème en pickled tomaatjes?

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rösti met burratina en rucolacrème

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Röstirondjes vormen de perfecte basis voor een kersthapje. Beleg ze met je favoriete ingrediënten en schuif zo aan. Het beste van alles? Iedereen denkt dat je er uren werk in hebt gestoken!"

Bereidingswijze

Röstirondjes met burratina en rucolacrème

  1. Verwarm in een steelpan de wijnazijn met de suiker, tot de suiker is opgelost. Halveer de tomaatjes en doe ze in een schaaltje. Schenk er de zoetzure marinade over en laat afkoelen.

  2. Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer intussen de rucola met de knoflook en de olijfolie. Roer de crème fraîche erdoor en breng de rucolacrème op smaak met zout en peper.

  3. Leg de röstirondjes op een schaal. Schep op elk rondje een lepeltje rucolacrème. Zet er een burratina op. Garneer met de zoetzure tomaatjes en wat extra rucola.

    Tip: een burratina is een kleine burrata van ongeveer 50 gram. Kun je deze niet vinden? In plaats van een burratina kun je ook een stuk burrata of 1 eetlepel stracciatella gebruiken. Stracciatella is de romige vulling van burrata en verkrijgbaar bij grotere supermarkten.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.